Ga naar de inhoud

Vier de Lente Vroegbloeiers

19 april

Het tweede evenement is gewonnen door VSO Het Duin (klas OB1) uit Noordwijk

Tijdens de Vroegbloeiersochtend (onderdeel van Vier de Lente) is de 'Tuinbouw Battle Award' uitgereikt. Bij de Tuinbouw Battle strijden basisscholen uit de Duin- en Bollenstreek om de prijs voor de beste tulpenteelt. Greenport Duin- en Bollenstreek organiseert de battle en draagt hiermee bij aan het leren en werken in de sierteelt. De award werd gewonnen door VSO Het Duin (klas OB1) uit Noordwijk.
 

Vier de lente

Vier de Lente Vroegbloeiers is drie jaar geleden opgezet als het ‘jonge zusje’ van Bloemencorso Bollenstreek door Greenport Duin- en Bollenstreek. Hiermee dragen ze bij aan het leren en werken in de sierteelt. Op die manier dragen ze kennis over aan de nieuwe generatie over het bollenvak. 
 

Bollenjongens

Dit jaar is de Bloemencorso wagen van gemeente Hillegom in samenwerking met de Bollenjongens ontwikkeld. De Bollenjongens zetten zich als jonge ondernemers in om de bollensector op de kaart te zetten en zijn de generatie van de toekomst. Ze werken met bestaande technieken, maar stellen ook actuele vraagstukken centraal. Dit is terug te zien in de wagen van Hillegom.

Ga naar het begin