Herinrichten van bestaande speelplekken

We vernieuwen de speelplaatsen aan de Esdoornlaan, Stijn Streuvelsplantsoen en De Visserlaan. Via een enquête eerder dit jaar hebben veel mensen hun wensen doorgegeven.

Bekijk de resultaten hier:


Kies uw ontwerp

Op basis van deze wensen hebben we verschillende ontwerpen gemaakt. U kunt nu uw stem uitbrengen op het ontwerp van uw keuze. Het ontwerp met de meeste stemmen leggen we aan. Stemmen kan tot en met maandag 14 juni 2021.

Breng hier uw stem uit voor het ontwerp van:


Het vervolg

Via onderstaande stappen komen we tot de meest geschikte speelplek. We zitten nu in stap 3.

  1. Eerste enquête, wat zijn de wensen
  2. Maken van 2 of 3 ontwerpen per speelplek op basis van de wensen
  3. Tweede enquête, welk ontwerp krijgt de meeste stemmen
  4. Bekendmaking winnende ontwerp en starten met de werkzaamheden


Wanneer kan er gespeeld worden?

Een exacte datum is moeilijk te geven, maar wij houden oktober 2021 aan. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de hekken zijn verwijderd, dan kan er gespeeld worden.

Bij het herinrichten van speelplekken proberen we zoveel mogelijk steen te vervangen voor groen. Groen zorgt voor een schone lucht, geeft verkoeling op warme dagen, neemt hemelwater gemakkelijker op en kan geluid absorberen.


Groot onderhoud aan speelplekken

Op verschillende speelplekken wordt werkzaamheden uitgevoerd. Hieronder is aangegeven wat wij in welke speelplek gaan doen.

  • Assumburgh - Graszoden aanbrengen op de speelplek. Het nieuwe gras heeft ongeveer 4 weken rust nodig voordat erop gespeeld kan worden.
  • Albert Verweijlaan - Het gazon maaien, inzaaien en egaliseren. Een bankje wordt geplaatst.
  • Schepmanlaan - Het gazon op de plek van het oude basketbalveldje herstellen.
  • Ooijen - De heuvel onder de glijbaan opnieuw maken. De glijbaan aanpassen en niet meer op een heuvel plaatsen. Het zand aan de waterkant herstellen zoals het was, toen de speelplek nieuw was. De ondergronden onder de schommel en het duikelrek vervangen voor doorgroeimatten.
  • Abellalaan - De houtsnippers vervangen voor graszoden. Het nieuwe gras heeft ongeveer 4 weken rust nodig voordat erop gespeeld kan worden.
  • Hillinenweg (Park Elsbroek) - Het schommelframe draaien, het touw vervangen voor een mandschommel. De rotte boomstammen verwijderen en deels ook vervangen. Een speeltoestel bijplaatsen.
Ga naar het begin