Privacygevoelige informatie mailen met ZIVVER

Gebruik van ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen en de Werkorganisatie HLTsamen gebruiken vanaf 1 december het programma ZIVVER om de veiligheid van e-mailverkeer nog verder te verhogen. Door een e-mail via ZIVVER te versturen, garanderen wij dat vertrouwelijke informatie volgens de modernste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders de inhoud van de e-mail kan lezen. 

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?
Als u een e-mail ontvangt die veilig via ZIVVER is verstuurd, opent u een link die ZIVVER u toestuurt. Het is niet nodig een account aan te maken. En uiteraard zal ZIVVER u nooit reclame toesturen. 

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Heeft u een e-mail ontvangen via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. Eventueel moet u hier een wachtwoord of sms-code invoeren (zie hieronder). Bekijk dit filmpje en zie hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een wachtwoord
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een wachtwoord. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht leest. Daarom heeft u een wachtwoord ontvangen. U vult dit wachtwoord in, nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een sms-code
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht leest. Daarom krijgt u een code per SMS toegestuurd. U vult deze SMS-code in, nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen en reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u hiervan een e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door!
Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven e-mailen. 

Ga naar het begin