Ga naar de inhoud

Woonzorgzone Elsbroek-Zuid derde fase

Project Elzenhof

Project Elzenhof is de derde en daarmee laatste fase van de ontwikkeling van de woonzorgzone Elsbroek-Zuid in Hillegom. Gebiedsontwikkelaar AM en gemeente Hillegom sloten hiervoor een overeenkomst. Hierbij staat het realiseren van een gemengde inclusieve wijk centraal; een buurt voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden en voor mensen met en zonder zorgvraag. Het is op de locatie van de voormalige LTS Paulus, recht tegenover de hoofdingang van Bloemswaard.

Er komen in totaal 121 woningen waarvan:

  • 45 eengezinswoningen (koop)
  • 35 levensloopbestendige appartementen (middeldure huur)
  • 41 zorgappartementen (middeldure huur) 

 
Eigentijdse antwoorden

Met het realiseren van woonzorgzones geeft de gemeente Hillegom een eigentijds antwoord op de groeiende vraag naar zorgwoningen, levensloopgeschikte woningen en goed toegankelijke buurten voor ouderen en mensen met en zonder beperking. De nieuwe buurt wordt zodanig ontworpen dat hier jong en oud gelukkig samen kunnen wonen en leven. Het openbaar gebied is dadelijk drempelloos, zodat mensen met rollator of rolstoel eenvoudig kunnen bewegen. Het gebied zal aansluiten op de structuur van de omliggende omgeving. Zo zal het water aan de Vincent van Goghsingel worden doorgetrokken en komt er veel groen in de vorm van bomen, hagen en tuinen.  

De woningen zijn gasloos en energiezuinig (nul-op-de-meterwoningen), waarmee deze voorzien in comfortabel en toekomstbestendig wonen. Ook worden in het gebied klimaatadaptieve maatregelen getroffen als waterdoorlatende tegels.
 

Gelukkig leven – iedereen doet mee

Gemeente Hillegom en AM willen een buurt realiseren voor mensen die het fijn vinden om samen met anderen te wonen. Onderlinge ontmoeting en contact en samen activiteiten ondernemen staat centraal. De inrichting van het gebied en de ontmoetingsruimten in de appartementencomplexen faciliteren dit. Ook worden zorginnovaties toegepast als de ‘comfortability’-app; een app op je smartphone of tablet waarmee allerlei functies op het terrein van huiscomfort, energie, maar ook zorg worden geïntegreerd. Hiermee creëren we een leefomgeving die klaar is voor de toekomst en waar volop aandacht is voor gezondheid en ontspanning; een ‘Heerlijk Hillegom’ voor iedereen.
 

Woonprogramma

Eengezinswoningen

Van de 45 eengezinswoningen komen er 27 rijwoningen en 18 geschakelde twee-onder-een-kapwoningen. Het ontwerp komt van stedenbouwkundig- en architectenbureau Inbo. De interesse in de woningen was groot en alle 45 woningen zijn verkocht. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Hieronder vindt u een impressie van de eengezinswoningen:

 

Levensloopbestendige appartementen en zorgappartementen

De 35 levensloopbestendige appartementen zijn 2/3-kamer appartementen variërend vanaf 63 m² tot en met 82 m² met balkons. De 41 zorgappartementen zijn 3-kamer appartementen variërend vanaf 62 m² tot en met 76 m² met balkon/buitenruimte. Zowel de levensloopbestendige als de zorgappartementen zijn door AM verkocht aan Bouwinvest en worden te zijner tijd verhuurd.

 

Planning

De eengezinswoningen worden in maart/april 2023 opgeleverd. De start bouw van de appartementen staat gepland in de herfst van 2023.

Ga naar het begin