Ga naar de inhoud

Standplaatsvergunning

Op deze pagina

Als u vanaf een vaste plek aan de openbare weg goederen wilt verkopen of diensten wilt aanbieden, heeft u een standplaatsvergunning nodig.

Wilt u voor het eerst iets aanvragen? Doe dan eerst de vergunningcheck om te kijken of u een aanvraag moet doen. Weet u al zeker dat u een aanvraag moet indienen? Dan kunt u de knop ‘online regelen’ gebruiken.

Vaste standplaatsen buiten de weekmarkt om

Dit geldt voor de vaste standplaatsen in Hillegom voor de verkoop van consumptieartikelen, maar ook voor bijvoorbeeld een bus van CZ, Beter Horen of borstkankeronderzoek of een kraam van een politieke partij. De locaties van deze vaste standplaatsen zijn:

  • 2 op het Henri Dunantplein (vast en tijdelijk mogelijk).
  • 1 op de Jonkheer Mockkade 1 (vast en tijdelijk mogelijk).
  • 2 op Het Palet ( vast en tijdelijk mogelijk).
  • 1 op het parkeerterrein ‘de Vosse’. Alleen voor maatschappelijk/sociaal-culturele activiteiten of activiteiten op het gebied van volksgezondheid (vast en tijdelijk mogelijk).
  • 1 locatie te bepalen door aanvrager en ter beoordeling door het college. Uitsluitend t.b.v. verkoop van kerstbomen, alleen tijdelijk mogelijk van 6 tot en met 24 december.

 

Standplaatsen op de weekmarkt

U heeft ook een standplaatsvergunning nodig wanneer u met een kraam wilt staan op de weekmarkt. De weekmarkt vindt iedere dinsdag plaats van 08:00 tot 14.30 uur op het Henri Dunantplein.

Let op

Informeer via apv.vergunningen@hltsamen.nl of er nog vaste standplaatsen of standplaatsen op de weekmarkt vrij zijn, alvorens u een aanvraag doet

Vaste standplaatsenvergunning € 118,00
  • innemen van een vaste standplaats per m2 per dag: € 0,55 (tenminste 40 m2) 
Tijdelijke of een seizoensgebonden standplaats € 59,00
Marktstandplaatsvergunning € 282,00
Handhaving op de wachtlijst € 27,50
Klein verbruik verlichting bij een standplaats (2 tot 3 amp) € 2,30
Normaal verbruik verlichting bij standplaats (2,3 tot 9 amp) € 4,55
Groot verbruik verlichting bij standplaats (vanaf 9 amp.) € 10,70

U vraagt online een marktstandplaatsvergunning of een standplaats buiten de weekmarkt om aan bij de gemeente via de groene knoppen rechtsboven op deze pagina.

  • Wilt u eerst zeker weten of er een standplaats vrij is? Dit kunt u navragen bij de APV-vergunningen, mailadres apv.vergunningen@hltsamen.nl of telefoonnummer 140252 
  • Raadpleeg ook eerst de voorwaarden hieronder voordat u de aanvraag doen.
     

Termijn

De aanvraag moet minstens 8 weken van te voren ingediend zijn. Binnen deze 8 weken neemt de gemeente een beslissing over de aanvraag.

Elektriciteit

Uw installatie voldoet aan de geldende normen NEN1010, NEN3140 en NEN-EN50110-1, tevens is uw aansluitsnoer onbeschadigd en voorzien van een CEE stekker (Blauwe of rode aansluitstekker) zonder verloopsnoeren.

Ga naar het begin