Herinrichten van bestaande speelplekken

De speelplaatsen aan de Esdoornlaan, Stijn Streuvelsplantsoen en De Visserlaan worden heringericht. Begin dit jaar hebben veel mensen via een enquête hun wensen aan ons doorgegeven. Op basis van deze wensen zijn ontwerpen gemaakt, die via een tweede enquête aangeboden is. Hieronder staan de winnende ontwerpen.

Esdoornlaan (optie 2)

AntwoordkeuzenStemmen
Optie 131
Optie 247
Totaal78

 

Stijn Streuvelsplantsoen (optie 2)

AntwoordkeuzenStemmen
Optie 129
Optie 268
Optie 322
Totaal119

 

De Visserlaan (optie 1)

AntwoordkeuzenStemmen
Optie 124
Optie 221
Totaal45

 

Het vervolg

Via onderstaande stappen komen we tot de meest geschikte speelplek. We zitten nu in stap 4.

  1. Eerste enquête, wat zijn de wensen
  2. Maken van 2 of 3 ontwerpen per speelplek op basis van de wensen
  3. Tweede enquête, welk ontwerp krijgt de meeste stemmen
  4. Bekendmaking winnende ontwerp en starten met de werkzaamheden


Wanneer kan er gespeeld worden?

Een exacte datum is moeilijk te geven, maar wij houden oktober 2021 aan. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de hekken zijn verwijderd, dan kan er gespeeld worden.

De speeltoestellen zijn besteld en de werkzaamheden zijn gepland voor of rond september van dit jaar.

Bij het herinrichten van speelplekken proberen we zoveel mogelijk steen te vervangen voor groen. Groen zorgt voor een schone lucht, geeft verkoeling op warme dagen, neemt hemelwater gemakkelijker op en kan geluid absorberen.


Groot onderhoud aan speelplekken

Op verschillende speelplekken wordt werkzaamheden uitgevoerd. Hieronder is aangegeven wat wij in welke speelplek gaan doen.

  • Assumburgh - Graszoden aanbrengen op de speelplek. Het nieuwe gras heeft ongeveer 4 weken rust nodig voordat erop gespeeld kan worden.
  • Albert Verweijlaan - Het gazon maaien, inzaaien en egaliseren. Een bankje wordt geplaatst.
  • Schepmanlaan - Het gazon op de plek van het oude basketbalveldje herstellen.
  • Ooijen - De heuvel onder de glijbaan opnieuw maken. De glijbaan aanpassen en niet meer op een heuvel plaatsen. Het zand aan de waterkant herstellen zoals het was, toen de speelplek nieuw was. De ondergronden onder de schommel en het duikelrek vervangen voor doorgroeimatten.
  • Abellalaan - De houtsnippers vervangen voor graszoden. Het nieuwe gras heeft ongeveer 4 weken rust nodig voordat erop gespeeld kan worden.
  • Hillinenweg (Park Elsbroek) - Het schommelframe draaien, het touw vervangen voor een mandschommel. De rotte boomstammen verwijderen en deels ook vervangen. Een speeltoestel bijplaatsen.
Ga naar het begin