Ga naar de inhoud

WOZ

Elk jaar bepaalt de gemeente de waarde van uw woning: de WOZ-waarde. Deze WOZ-waarde is de basis voor de onroerende zaakbelasting (OZB). Dit is de gemeentelijke belasting die je moet betalen voor het eigendom van jouw woning. Cocensus voert de belastingzaken uit voor gemeente Hillegom. 

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde?

Maak dan eerst een belafspraak met de taxateur via het digitaal loket van Cocensus of bel het Klant Contact Centrum (023-5563500).

De taxateur kijkt samen met u naar de WOZ-waarde. Als blijkt dat die niet juist is, dan wordt het direct aangepast. Hierdoor is officieel bezwaar maken niet meer nodig.

Liever toch bezwaar maken? Dit kan op 2 manieren:

  • Digitaal
    U kunt via het digitale loket bezwaar eenvoudig binnen enkele klikken bezwaar indienen.
  • Schriftelijk
    Maak gebruik van het meegestuurde reactieformulier bij de WOZ-waarde. U kunt hiervoor uiteraard ook een brief sturen.


Meer informatie over bezwaar maken, leest u op de website van Cocensus.

 

Tip: maak zelf bezwaar!  

Denkt u dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is? Maak zelf bezwaar! Dit is gratis, makkelijk, sneller en persoonlijker.

Er zijn steeds meer bureaus die aanbieden om 'gratis' bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Vaak gebeurt dit volgens 'no cure, no pay'. Als het bezwaar wordt toegekend, sturen deze bureaus een hoge rekening naar de gemeente. Deze rekening wordt indirect door de inwoners betaald. Dat betekent dus dat het inhuren van een bureau om bezwaar te maken niet gratis is. 

Bekijk de video 

In deze video legt Cocensus uit hoe bureaus werken om 'gratis' bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. 

Ga naar het begin