Ga naar de inhoud

Vacature

Een nieuwe burgemeester voor Hillegom

Burgemeester Arie van Erk heeft zijn vertrek aangekondigd: op 1 november 2024 gaat hij met pensioen. Dat betekent dat we op zoek gaan naar een nieuwe burgemeester. Op deze pagina leggen we u graag uit hoe we dat doen. 

De vacature voor de nieuwe burgemeester is op 11 april 2024 opengesteld. Met de titel ‘De beste burgemeester voor Hillegom, een boeiende baan in een bloeiende gemeente’ hoopt Hillegom op een mensgerichte en daadkrachtige bruggenbouwer binnen te halen die met passie en visie de gemeente naar een nog mooiere toekomst kan leiden. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, kijk dan op de website van Provincie Zuid-Holland.

De profielschets

Ongeveer 500 inwoners van Hillegom hebben meegedacht over het profiel voor de nieuwe burgemeester. Ook de raadsleden hebben hun voorkeuren uitgesproken. Dit alles is samengebracht in de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Hillegom verwacht van de nieuwe burgemeester een prominente rol in de verdere ontwikkeling van haar bloeiende gemeente.
 

Fase 1: openstelling vacature

De formele openstelling van de vacature is op 11 april 2024, wanneer deze in de Staatscourant geplaatst wordt. De pro­ce­du­re loopt tot aan de be­noe­ming van de nieu­we bur­ge­mees­ter, naar ver­wach­ting per no­vem­ber 2024.
 

Fase 2: Selectie sollicitanten

De vacature is geplaatst in de Staatscourant. Ook via andere belangrijke kanalen is de vacature bekend gemaakt. Hiermee is fase 1 beëindigd en is het startsein gegeven voor fase 2 in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester.

In Fase 2 schrijven geïnteresseerden een brief aan de Koning. De eerste selectie van kandidaten wordt door de commissaris van de Koning gedaan. Hij maakt een selectie en doet een uiteindelijke aanbeveling aan de vertrouwenscommissie.
 

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit 3 fases:

  • Fase 1: openstelling vacature
  • Fase 2: selectie sollicitanten
  • Fase 3: benoeming

Ga naar het begin